Εμβολιασμοί – Επιστολή της Ένωσης προς τον Υπουργό Υγείας

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ Υγείας

Οι ιδιώτες Παιδίατροι έρχονται καθημερινά στα ιατρεία τους σε επαφή με χιλιάδες γονείς και παιδιά σε όλη την χώρα. Τονίζουμε ιδιαίτερα το γεγονός ότι η φύση της δουλειάς μας είναι τέτοια, που μας φέρνει σε σωματική επαφή όχι μόνο με τα παιδιά αλλά και με τους γονείς τους.

Από την αρχή της πανδημίας φροντίσαμε κρατώντας ανοιχτά τα ιατρεία μας να εξυπηρετήσουμε την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και τους εμβολιασμούς των παιδιών της χώρας μας. Το πράξαμε λειτουργώντας συνειδητά, με ελάχιστα μέσα προστασίας και θρηνώντας μέχρι σήμερα τον θάνατο τεσσάρων συναδέλφων μας ιδιωτών Παιδιάτρων. Εξ άλλου πολλοί είναι οι συνάδελφοι ελευθεροεπαγγελματίες που έχουν νοσήσει και αρκετοί από αυτούς δεν έχουν αναρρώσει πλήρως από τις επιπλοκές που τους βασανίζουν. Θέλουμε επίσης να σας μεταφέρουμε την αγωνία όλων των συναδέλφων μας προκειμένου για την διασπορά της νόσου σε γονείς και παιδιά, στην περίπτωση που κάποιος από εμάς προσβληθεί από τον ιό.

Σε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε στην οργάνωση και στον προγραμματισμό του εμβολιασμού των Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων θέλουμε να σας προτείνουμε:

  • Να δοθεί η δυνατότητα να εμβολιαστούν άμεσα και κατά προτεραιότητα όλοι οι Παιδίατροι που είναι άνω των 60 ετών, μέσω ΑΜΚΑ, ή έχουν κάποιο από τα υποκείμενα νοσήματα που εκθέτει σε κίνδυνο την ζωή τους.
  • Όλοι οι άλλοι ιδιώτες Παιδίατροι να εμβολιαστούν στην συνέχεια.
  • Να προγραμματιστεί, μαζί με τον εμβολιασμό των Παιδιάτρων, να εμβολιαστεί και το προσωπικό που λειτουργεί μαζί τους στα ιδιωτικά ιατρεία, είτε ως βοηθητικό παραϊτρικό είτε ως διοικητικό/γραμματειακό, με την ίδια προτεραιότητα.
  • Αν και εσείς το εγκρίνετε και το επιθυμείτε, θα μπορούσαμε μετά από κατάλληλη οργάνωση να αναλάβουμε τον εμβολιασμό όλων των συναδέλφων μας Παιδιάτρων.

Ενόψει του ανοίγματος των σχολείων και με δεδομένη την έναρξη της περιόδου υψηλής νοσηρότητας, θεωρώντας ότι το θέμα του εμβολιασμού όλων των υγειονομικών που εργάζονται στην ΠΦΥ και πιο συγκεκριμένα των Παιδιάτρων, όχι μόνον αυτών που εργάζονται σε δημόσιες δομές αλλά και όσων εργάζονται σε ιδιωτικές δομές ή στα ιατρεία τους, είναι υψίστης σημασίας για την συνέχιση παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στα παιδιά, σας παρακαλούμε να μας κάνετε γνωστό πότε έχει προγραμματιστεί η έναρξη εμβολιασμού για τους ιδιώτες γιατρούς και συγκεκριμένα για τους ιδιώτες Παιδιάτρους, δεδομένου ότι δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση για το θέμα αυτό.

Με τιμή
Για την Ομοσπονδία
Κωνσταντίνος Νταλούκας (Αττική)
Ελισάβετ Καλούδη (Θεσσαλονίκη)
Γεωργία Νταμάγκα (Λάρισα)

Δείτε την επιστολή εδώ

Ακολουθήστε μας στο Facebook :
Αναρτήθηκε από Παιδίατροι Θεσσαλονίκης 0 Σχόλια

0 Σχόλια

Τα σχόλια είναι κλειστά