«ΖΕΣΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ»,  ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΑΙΔΙΟΥ, τμήμα πρώιμης παρέμβασης για μικρά παιδιά προσχολικής ηλικίας (2.5-5 χρ.)
«ΖΕΣΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ»,  ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΑΙΔΙΟΥ, τμήμα πρώιμης παρέμβασης για μικρά παιδιά προσχολικής ηλικίας (2.5-5 χρ.)

safe_image.php

Η «Ζεστή αγκαλιά» είναι ένα τμήμα πρώιμης παρέμβασης για μικρά παιδιά με δυσκολίες στο φάσμα του αυτισμού και άλλες αναπτυξιακές δυσκολίες, 2.5-4.5 χρονών, το οποίο υλοποιείται στον Βρεφονηπιαό Σταθμό Μέριμνα Παιδιού (Εθνικής Αμύνης 17), με την επιστημονική εποπτεία του κ. Γ. Αμπατζόγλου, Ομότιμου Καθηγητή Παιδοψυχιατρικής Α.Π.Θ.

Το τμήμα της πρώιμης παρέμβασης  δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να παρακολουθήσουν ένα κατάλληλα προσαρμοσμένο ψυχοπαιδαγωγικό πρόγραμμα, στα πλαίσια μιας μικρής τάξης του παιδικού σταθμού και  παράλληλα να συμμετέχουν σε δραστηριότητες ένταξης στις τυπικές τάξεις του

Το τμήμα αυτό προσφέρει ένα κατάλληλα προσαρμοσμένο ψυχοπαιδαγωγικό πρόγραμμα με ενεργό παρουσία ειδικών της ψυχικής υγείας του παιδιού και παιδαγωγών.

Συγκεκριμένα στόχος του τμήματος είναι η εξατομικευμένη παιδαγωγική πλαισίωση των παιδιών, η ενίσχυση της ανάπτυξης γνωστικών αλλά κυρίως επικοινωνιακών και κοινωνικών δεξιοτήτων καθώς και δεξιοτήτων αυτοεξυπηρέτησης.   Παράλληλα στόχος είναι και η σταδιακή  ένταξη των παιδιών στο περιβάλλον του βρεφονηπιακού σταθμού με τελικό σκοπό την προετοιμασία της ένταξης τους σχολικό περιβάλλον.

Το πρόγραμμα λειτουργεί σε ημερήσια βάση (από 08:00-13:30), από τον Σεπτέμβριο έως τα μέσα Ιουλίου κάθε σχολικής χρονιάς.

Για περισσότερες πληροφορίες, κ. Ευγενιώτου-Μίσσιου και κ. Χριστίνα Χατζηδημητρίου τηλ. 2310270466.  https://merimna-paidiou.gr/

Ακολουθήστε μας στο Facebook :
Αναρτήθηκε από panos2310 0 Σχόλια

0 Σχόλια

Τα σχόλια είναι κλειστά